Jury Jeugdoptocht

Waarom is het zo tof om als jury de Schaijkse jeugdoptocht te mogen bekijken?

Het begint al een paar weken voordat het carnavalsfeest echt los barst. Een van de leukste activiteiten voor de jury is het bezoek aan de clubjes vooraf. De verhalen die de kinderen vol enthousiasme vertellen en die we dus heel uitgebreid te horen krijgen, maken dat het bekijken van de optocht heel speciaal wordt. Je kijkt dan ook heel gericht of je nog iets terug ziet, van wat je tijdens de bezoeken hebt gehoord.

Daarnaast is het erg leuk om overal ontvangen te worden, alsof je koninklijk bezoek bent, je bent altijd welkom, je mag gewoon achterom en soms staat er zelfs koffie met een appelflap klaar.

Het allerleukste is natuurlijk carnavalszondag. Als de optocht bezig is, geeft elk jurylid voor de volgende onderdelen een punt; de afwerking, de kleur en de algemene indruk. We zien alle deelnemers drie keer; twee keer tijdens de optocht en bij het opstellen vooraf. Daarna worden alle punten opgeteld en zo komen we uiteindelijk tot een volgorde van winnaars. Iedereen die namelijk met de optocht meedoet, vinden wij als jury al een winnaar.

Een enkele keer hebben we in het verleden een club in een andere categorie moeten indelen, omdat de kar of de wagen net buiten de maten viel, die de Stichting Jeugdcarnaval hanteert. Dat was van twee kanten niet prettig.

Daarom een verzoek aan alle deelnemers: bekijk goed voor welke categorie je jezelf inschrijft, houd je aan de maten, we moeten namelijk als jury ook een beetje streng zijn.
Veel succes met bouwen en tot ziens.

De jury

Jury Jeugdoptocht Schaijk

Inloggen of Registreer